Je eigen nieuwbouwhuis kopen

Iedereen denkt er wel eens over na: Een nieuwbouwhuis. In Nederland werden in de eerste negen maanden van 2006 ca 41.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd, een fikse stijging ten opzichte van eerdere jaren. Niet iedereen vindt het gemakkelijk om een nieuwbouwhuis te kopen. Vaak moeten mensen al beslissen als het huis alleen op papier bestaat. Het zou voor velen gemakkelijker zijn als men het huis eerst even zou kunnen bekijken. Helaas, voor het merendeel van de nieuwbouwwoningen gaat dat niet op.

Nog moeilijker wordt het als u een compleet nieuw eigen huis wilt dat helemaal exclusief voor u gebouwd wordt. Dat worden besprekingen met een architect, aannemer, installatiebedrijf en vele andere toeleveranciers. Spannend, maar wel leuk.

Maar er zijn ook tussenoplossingen voor een nieuwbouwhuis: de zogenaamde cataloguswoningen. Dat zijn woningen die op diverse plaatsen al eens gebouwd zijn en die dus ook te bekijken zijn. Cataloguswoningen selecteert u dus eigenlijk uit een boek met voorbeelden, die vaak ook nog aan uw eigen eisen en wensen kunnen worden aangepast.

Dan hebben we het nog niet over particulier initiatief gehad. Of collectief opdrachtgeverschap voor nieuwbouw. Kortom veel is mogelijk in de bouwwereld. Huizen, leveranciers, wanneer moet u gaan betalen, hoe zit dat nu met garantie, verzekeringen, hypotheek, bouwgrond en veel andere zaken die op u afkomen als u een nieuwbouwwoning wilt laten bouwen.

Daarvoor is deze website: Gratis, objectief en onafhankelijk. We streven er naar om zoveel mogelijk informatie te geven. Mocht u vragen of suggesties hebben dan willen we dat graag van u vernemen. Suggesties kunt u mailen aan: info@nieuwbouw-huis.nl